Blogi

Kokemuksia auton omistamisesta Thaimaassa

Olen asunut noin viisi vuotta Pohjois-Thaimaan Chiang Maissa. Ostin vuonna 2013 ensimmäisen uuden manuaalivaihteisen Suzuki Swift merkkisen autoni. Tämän vuoden lopussa auto pitäisi olla maksettu ja ajattelin kirjoittaa kokemuksia auton omistamisesta Thaimaassa. Ostin auton suoraan liikkeestä, joka oli minulle uusi kokemus. Suomessa ajanut vain vanhoilla käytetyillä autoilla. Budjettini oli maksimissaan noin 500000 bahtia eli siihen aikaan noin 10000 – 11000 euroa. Tällä budjetilla vaihtoehtoina oli ekoautoja eli vähän kuluttavat pienikokoiset autot.

Suojaa sähköpostiviestit tehokkaalla salauksella

Lähiaikoina on paljastunut vakavia yksityisyydensuojaan liittyviä uutisia. Yhdysvaltain viranomaisilla on mahdollisuus lukea, tutkia ja kopioida kaikki yhdysvaltalaisten palvelinten kautta kulkevat viestit ja datan. Tämä koskettaa muun muassa sähköpostia, facebookia, dropboxia ja muita yhdysvalloissa sijaitsevia palveluita.

Tapoja kerätä ilmaisia bitcoineja

bitcoin logo

Bitcoin valuutta on noussut lähiaikoina pinnalle. Monet yritykset ovat alkaneet hyväksymään bitcoineja maksuvälineenä yhtenä esimerkkinä domain-nimien rekisteröintejä tekevä Namecheap. Yhden bitcoinin arvo on noussut kuukauden aikana noin 20 dollarista jo noin 45 dollarin tienoille ja eri uutislähteet ovat tuoneet bitcoinit monien tietoon. Itse tiesin bitcoineista jo ennen vuotta 2012, jolloin niiden arvo oli paljon alempi ja jolloin bitcoineja oli paljon helpompi hankkia.

joonet.net uudistui!

joonet.net old version

Tervetuloa uudistuneille nettisivuilleni! Päätin viimevuoden lopulla uudistaa kokonaan vanhat kotisivuni ja tehdä täydellisen remontin ja ulkoasu-uudistuksen. Kolmen kuukauden ajan tein hiljalleen uutta versiota nettisivuistani ja nyt vihdoinkin julkaisin ne. Edellinen versio joonet.net:stä julkaistiin vuoden 2010 alussa.

Android puhelin vai Nokia lumia

Minulla on suunnitelmissa ostaa vaimolle edullinen älypuhelin. Puhelimelta vaadin halpaa hintaa, kohtalaista laatua ja tuoretta järjestelmää. Tuoreella järjestelmällä tarkoitan sitä, että jos esimerkiksi ostan Android puhelimen, en halua ikivanhaa Android versiota. Vaimon vaatimuksina on Angry Birds pelin toimiminen puhelimessa, kamera ja facebook. Muuten minulla on vapaat kädet ostaa puhelin. Olen katsellut paria mielenkiintoista ja edullista älypuhelinta.

joonet.net toimii nyt myös IPv6 osoitteella

Kotisivullani on nyt ipv6 osoite ja sen voi tarkistaa täältä. IPv4 osoitteet uhkaavat loppua, joten operaattoreiden ja internetsivujen on kohta pakko siirtyä tukemaan IPv6 osoitteita. Onnekseni VPS hostini Ramnode tarjoaa asiakkaillensa 16 kappaletta IPv6 osoitteita ja käyttämäni DNS host Namecheap tukee myös niitä. Katsoin, ettei mikään ole esteenä sivustolleni siirtyä IPv6 aikaan.

SSD-levyn asennus

intel ssd 330

Olin pitkään harkinnut ssd-levyn ostamista kannettavaani, kunnes lopulta päätin sijoittaa noin 80 euroa ja ostaa Intel 330 mallisen levyn. Sijoitus oli todella hyvä. Kone käynnistyy työpöydälle alle 10 sekunnissa, kaikki ohjelmat käynnistyvät lähes välittömästä kuvakkeen klikkaamisen jälkeen ja entisen kiintolevyn hurina loppui. Kannettava toimii myös hieman viileämmin.

Kovalevytelakka testissä

kovalevytelakka

Käytän kannettavaa tietokonetta työssäni ja vapaa-ajalla. Ennen kannettavan tietokoneen ostoa minulla oli käytössä pöytäkone ja siinä 1,5 teratavua kovalevytilaa. Lahjoitin pöytäkoneeni kannettavan ostettuani, mutta otin siitä kuitenkin kovalevyt irti. Halusin käyttää näitä kovalevyjä datavarastona ja varmuuskopiontiin. Levyillä oli myös vanhaa dataa kuten valokuvia vielä tallella ja halusin päästä niihin käsiksi. Ostin tätä varten kovalevytelakan.

Sivut

RSS