Kokemuksia auton omistamisesta Thaimaassa

Olen asunut noin viisi vuotta Pohjois-Thaimaan Chiang Maissa. Ostin vuonna 2013 ensimmäisen uuden manuaalivaihteisen Suzuki Swift merkkisen autoni. Tämän vuoden lopussa auto pitäisi olla maksettu ja ajattelin kirjoittaa kokemuksia auton omistamisesta Thaimaassa. Ostin auton suoraan liikkeestä, joka oli minulle uusi kokemus. Suomessa ajanut vain vanhoilla käytetyillä autoilla. Budjettini oli maksimissaan noin 500000 bahtia eli siihen aikaan noin 10000 – 11000 euroa. Tällä budjetilla vaihtoehtoina oli ekoautoja eli vähän kuluttavat pienikokoiset autot. Parhaimpina vaihtoehtoina olivat Mitsubishi Mirage, Nissan March ja Suzuki Swift. Valitsin Swiftin, koska se oli mielestäni parhaimman näköinen, hinta oli hyvä (n. 10000e) ja ajotuntuma oli mielestäni paras.

Varasin auton ja maksoin noin 100e varausmaksun.Jouduimme odottamaan autoa lähes vuoden, koska tehdas ei vielä tuottanut uutta mallia tehokkaasti ja varauksia oli todella paljon. Auton luovuttamisen lähestyessä neuvottelimme pankin kanssa leasing sopimuksen. Pankin kanssa oli ongelmia, koska olivat vahingossa laittaneet väärän nimen papereihin ja väärän kuukausilyhennys eräpäivän. Olimme valinneet eräpäiväksi kuun 10. päivän, mutta papereissa oli ensimmäinen päivä. Tätä ei jostain syystä voinut korjata. Oikean nimen korjaus onnistui.

Leasin sopimuksen jälkeen veimme käsirahan shekkinä autoliikkeeseen ja allekirjoitimme sopimuspaperit. Otimme myös pakollisen liikennevakuutuksen ja vapaaehtoisen ensimmäisen luokan vakuutuksen jonka pitäisi korvata kaikki mahdolliset vahingot. Saimme avaimet käteen ja ajoimme auton liikkestä ulos.

Ensimmäinen vahinko sattui ajettuani katukivetykseen. Thaimaassa ajetaan vastakkaisella puolella kuin Suomessa. En ollut vielä tottunut ajamaan autolla vastakkaista kaistaa ja tämä aihetti virhearvoinnin käännyttäessä. Veimme auton takaisin liikkeeseen ja selitin mitä tapahtui. Vakuutusmies tutki auton ja kirjoitti liikeelle paperin, jonka avulla he voivat korjata vahingon ja laskuttaa vakuutusyhtiötä. Jouduimme jättämään auton pariksi viikoksi korjattavaksi. Onneksi emme joutuneet maksamaan mitään.

Toinen vahinko sattui u-käännöksessa, kun humalainen mopoilija ajoi perääni. Soitimme poliisin ja vakuutusyhtiön paikalle. Vakuutusyhtiön mies tuli puolessa tunnissa ja tarkasti vahingot. Poliisia ei koskaan näkynyt. Jälleen vakuutusyhtiö korvasi varaosan ja korjauksen.

Kolmannen kerran käytimme vakuutusyhtiötä, kun vaimoni oli hipaissut katukivetystä parkkipaikalla.Vakuutusyhtiö korvasi kaiken.

Jos olet perheellinen ja asut Thaimaassa Bangkokin ulkopuolella suosittelen auton ostamista. Sadekaudella ei tarvitse kastua ja autolla ajaminen on turvallisempaa kuin mopolla. Tavaroita on myös huomattavasta helpompi kuljettaa. Huonoja asioita on hitaus ruuhkissa ja kalliimpi ylläpito kuin mopolla.

Tags: 

Olen artikkelin kirjoittaja. Voit jättää kommentin artikkelista tai lähettää viestin twitterissä. Löydät lisätietoja minusta joonet.net:in etusivulta.
Bitcoin lahjoitukset: 16tgFebT2SBCpxVrm4F6j2GYLQW64ChN1i

Lisää uusi kommentti